Покретне вести (2)

Почиње пријава за упис у П.У. "Срећно дете" Нови Кнежевац, од 13.05.2024. до 27.05.2024. сваког радног дана од 7ч до 14ч лично у просторијама централног објекта П.У. "Срећно дете" или електронским путем преко портала еУправа, услуга еВртић

Услуга "еВртић" (2)

 PLAKAT USPRAVNI

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу на националном Порталу еУправа пружа могућност свим градовима и општинама да својим грађанима омогуће подношење електронских Пријава детета у Предшколску Установу електронским путем (услуга позната као "е-вртић").


Грађани општине Нови Кнежевац од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у Предшколску Установу.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у Предшколске Установе. Родитељи више неће морати да долазе у Предшколску Установу приликом пријаве детета, већ пријаву могу извршити електронски на Порталу еУправа.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање остале документације није потребно (извод из матичне књиге рођених, уверење о запослењу за оба родитеља/старатеља). јер се аутоматски прибављају.

DSC 0102

У оквиру транзиције деце из предшколске установе у Основну школу, а у циљу олакшавања преласка деце из године пред полазак у школи у први разред, реализована је посета предшколаца часовима у четвртим разредима. Тако је група Чаролија са васпитачицама Милицом и Соњом присуствовала часу ликовног, група Совице са васпитачицама Надеждом и Гоцом часу физичког васпитања, а група Напочка са васпитачицама Елом и Тимеом часу ликовног васпитања.

Часове су осмислиле учитељице четвртог разреда Светлана Јевтић, Бранка Недељков и Чила Ваш сабо са својом децом.

Различите активности транзиције се настављају по плану који су креирале предшколска установа и Основна школа.

 

Фотографије можете погледати овде.